دانههای
کنجد حاوی مواد چربی، آنتی اکسیدانها، روغن کنجد، مواد پروتئینی، اسید
آمینه، سلولز، مواد معدنی و کلسیم است و بدین ترتیب دانههای کنجد بسیار
مغذی بوده و حاوی مقدار زیادی انرژی هستند.
کنجد در درمان بی خوابی موثر بوده، خاصیت
ضد ورم مفاصل و رماتیسم و همچنین خاصیت ضد سرطانی دارد و همچنین خواص ضد
قارچ و ضد باکتری از دیگر اثرات آن به شمار میرود. روغن
کنجد در جلوگیری از فساد دندان نیز کاربرد دارد، همچنین در درمان التهاب و
تورم لثه مفید است. برگ های کنجد سرشار از مواد لعابی هستند و در گذشته با
دیگر گیاهان برای درمان اسهال خونی و وبا به کار برده می شد.
کنجد
معدن مواد معدنی قابل جذب است و دارای منیزیم، کلسیم ، آهن ، سیلیس ،
آلومینیوم ، کروم ، مس ، نیکل ، سدیم و چندین فلز و شبه فلز دیگر و همچنین
سرشار از ویتامین B میباشد.
گفتنی
است؛ آرد کنجد سرشار از اسید آمینه بوده و 3 برابر شیر کلسیم دارد، آرد
کنجد یا کنجد به خوبی در سالادها، خوراک های مرغ یا گوشت و سبزیجات پخته
شده به کار رفته و همچنین در معطر ساختن پنیر ، سالادهای تخم مرغ ، سس هایی
که اساس آن کره یا نان معطر هست کاربرد دارد.
کنجد
تقریبا بیشتر مواد مورد نیاز ساختمان بدن را داراست؛ لذا یک غذای قیمتی و
پر ارزش برای انسان به شمارمیرود و دارای خواص گوشت است ولی ضرر آن را
ندارد.